Boda Lídia vagyok, pszichológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Fejlődés-és Klinikai Gyermekpszichológia szakán végeztem, jelenleg pedig a Magyar Családterápiás Egyesületnél képződöm család-és párterapeutának.

A gyermekekkel és a szülőkkel való munkámat is két irányvonal határozza meg különösen: a családterápiás, illetve az élményterápiás szemlélet. Hiszek abban, hogy a gyermekek és a serdülők egy változásra képes családi rendszernek az aktív résztvevői, éppen ezért fontos, hogy megérthessük a körülöttük és a bennük zajló folyamatokat. Ebben a nem kevés bátorságot és türelmet kívánó munkában én mindig számítok a szülők, illetve gondviselők támogatására és együttműködésére.

Rövid szakmai önéletrajz:

2018        Climbing Therapy Course, Institut für Therapeutisches Klettern, Bad Ischl

2017-       Pár-és családterapeuta képzés, Magyar Családterápiás Egyesület

2017        Élményterápiás képzés, Vadaskert Alapítvány

2016        150 órás pszichodráma csoportos önismeret, Rapcsányi Éva, Vékássy Tímea

2010-17    Pszichológus, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Fejlődés-és Klinikai Gyermekpszichológia szakirány

Az élményterápiás szemlélet szerint valódi tanulás és a megélt élményeknek a bensővé tétele akkor jöhet létre, ha készek vagyunk kimozdulni a komfortzónánkból és szembenézni az elénk táruló kihívásokkal. A terapeuta szerepe pedig abban áll, hogy olyan közeget és helyzeteket teremt, ahol a gyermek/felnőtt biztonságban érzi magát és érezheti saját megküzdési képességének erejét.

Természetesen sokszor ahhoz, hogy a komfortzónából való kilépés megtörténjen, először arra van szükség, hogy a gyermek, illetve a felnőtt megélhesse, kimondhassa, kijátszhassa a benne lévő érzéseket és gondolatokat, amik kavarognak benne, amik megakasztják a fejlődést. A terápiás munka során ebben segít számunkra a játék, az alkotás, a relaxáció, a beszéd és elsősorban magának a kapcsolatnak az ereje.

Célom, hogy a Wekerlei Fejlesztő-műhelyben a gyermekekkel való együttműködés során a gyermekek ne érezzék magukat megbélyegzettnek, problémásnak, hanem sokkal inkább megtapasztalhassák megküzdési képességüket és kreativitásukat.

Az egyéni konzultációk mellett élményterápiás fal-és sziklamászó foglalkozásokat vezetek, aminek keretében belül sokszor találkozom szorongásos zavarokkal és viselkedészavarokkal küzdő gyermekekkel és felnőttekkel. Szenvedélyesen hiszek az élményterápiának az erejében. Három éve rendszeresen mászom sziklán és műfalon egyaránt.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!