Csáki-Séra Szandra vagyok konduktor. 2013-ban végeztem konduktor- óvodapedagógus szakirányon a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében.

Rövid szakmai önéletrajz:

2017 – Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VIII. kerületi Tagintézménye – korai fejlesztés

2016- Hegyvidéki Mesevár Óvoda – óvónő

2014- Anglia, London: The London Centre for Children with Cerebral Palsy – korai fejlesztés

2013- Anglia Brighton: Whoopsadaisy Charity – korai fejlesztés

2013- Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete (2017-től Semmelweis Egyetem Pető András kar) – konduktor-óvodapedagógus

Mindig is közel állt hozzám, hogy gyerekekkel foglalkozzak, de a korai fejlesztés területén csak a főiskola elvégzése után volt lehetőségem kipróbálni magam. Szerencsés vagyok, hogy konduktorként három évet dolgozhattam Angliában különböző fejlesztő központokban és tapasztalatot szerezhettem a korai fejlesztésben való munkáról. Új eszközöket ismerhettem meg, és megtapasztalhattam a multidiszciplináris team rengeteg előnyét. Nem kellett hozzá sok idő, hogy rájöjjek, ez az a terület, ami a legközelebb áll hozzám. A korai fejlesztésben való munka során úgy érzem megtaláltam önmagam. A csecsemőkor az az időszak, amikor az agy plaszticitásának köszönhetően a gyermek gyors és látványos fejlődésre képes. Ez a látványos fejlődés akár hétről hétre is szembetűnő lehet, ami nemcsak a szülőt motiválja, hanem engem is.

A szülőkkel való együttműködés fontos része a munkámnak, amit kifejezetten nagyon szeretek. A korai fejlesztésben a szülők szerepe kulcsfontosságú, hiszen egyrészt ők is részesei a foglalkozásnak, másrészt ők maguk is tanulnak. A szülők elsajátítják a különböző feladatokat, amit, ha otthon nap mint nap gyakorolnak gyermekükkel, akkor az eredmények még gyorsabban jönnek és látványosabbak lesznek.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!