A csecsemőkori vizsgálatot konduktor végzettséggel rendelkező szakember végzi. A csecsemőkori mozgásvizsgálat nem más, mint a mozgás és kognitív funkciók (figyelem, látás, hallás, gondolkodás) komplex vizsgálata. A felmérés időtartama 60 perc, mely a szülő jelenlétében történik.
A vizsgálat egyik része a szülők kikérdezése (anamnézis felvétele) a gyermekkel kapcsolatban; ugyanis a beszélgetés során fontos információkat kapunk a gyermek állapotáról. A vizsgálatra kérjük, hogy hozzák magukkal az előzetesen kitöltött Anamnézis lapot és a gyermek összes orvosi leletét (születési zárójelentés, fejlődés neurológia vélemény, ortopéd orvosi vélemény stb).
A vizsgálat során megfigyeljük:

  • a gyermek általános fejlettségét;
  • a megismerő képességeket (észlelés, érzékelés);
  • a gyermek kontaktusfelvételét (a kommunikáció különböző formái, figyelem, élénkség);
  • a gyermek spontán testhelyzetét háton és hason fekve;
  • izomtónusát, az ízületek mozgásterjedelmét;
  • koordinációját;
  • hangadását, beszédét, mimikai izmainak állapotát;
  • az önálló hely-és helyzetváltoztató mozgásokat (föltámaszkodás, gurulás, kúszás, mászás, ülés, állás, járás stb.);
  • a csecsemőkori reflexeket.

A vizsgálat végén megbeszéljük a további teendőket, illetve két héten belül, e-mailen átküldjük a felmérés írásos szakvéleményét is.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!