Gyarmati Enikő, konduktor vagyok. 2017-ben végeztem konduktor – óvodapedagógus szakirányon a Pető András Főiskolán (jelenleg Semmelweis Egyetem Pető András Kar). Mindig is segítő szakmában szerettem volna elhelyezkedni, ami ezzel a hivatással megvalósult. Véleményem szerint a fejlesztés folyamatában nemcsak az egyént és az ő szükségleteit, igényeit, sajátosságait kell figyelembe venni, hanem a családját, közvetlen környezetét is. Hiszen akkor a legeredményesebb a fejlesztés, ha a szülők, családtagok is aktív részesei ennek a folyamatnak. Ezért fontosnak tartom a szülő konzultációt, az anyák és apák edukációját, kérdéseik megválaszolását, feladatok elmagyarázását.

Rövid szakmai önéletrajz

2018 – Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XIV. Kerületi Tagintézménye korai fejlesztés, nevelési tanácsadás és konduktív pedagógiai ellátás

2018. – ORFIT ® és ORFICAST ® alapanyagok felhasználásával készülő, alacsony hőfokon lágyuló műanyag rögzítők tanfolyam, LBT Kft.

2017. – Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Készségfejlesztő Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Kollégiuma és Gyermekotthona

2017. – Személyi asszisztens (brit fiatal felnőtté), Pető Intézet nemzetközi egysége

2016. – Kinesio Tape tanfolyam, Oriolus- Med

2016. - Személyi asszisztens (brit kamaszlányé) konduktív nyári táborban, Pető Intézet nemzetközi egysége

Korai fejlesztés területén dolgozom többnyire 3 év alatti gyermekek komplex fejlesztésével, de bölcsődés és kiscsoportos óvodások számára is vannak csoportjaim. Tanulmányaim során többnyire óvodás központi idegrendszeri sérültekkel (CP-s gyerekekkel) foglalkoztam valamint külföldi fiatal felnőttekkel. Jelenleg is bármikor örömmel vetem bele magam akár idősebb - pl. iskoláskorú - CP-s gyerekkel megvalósuló közös munkába. A korai terület áll a szívemhez legközelebb, mert rengeteg meghatározó és csodás pillanattal ajándékozza meg a családokat és engem is mint szakembert. Folyamatosan tudni kell megújulni valamint a gyermekre hangolódni, hogy elvarázsoljuk és az esetleg kellemetlen és/vagy nehéz feladatok megoldása teljesüljön. A pozitív visszajelzések is megerősítenek a munkám eredményességében és igazán szerencsés vagyok, hogy nap mint nap csodás és pozitív pillanatok, változások, illetve fejlődés részese lehetek.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!