Hollai-Heiser Anna vagyok, 2017-ben diplomáztam, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész szakán, és mellette elvégeztem a Tanárképző Intézet drámapedagógia szakirányát is.

2014-ben kezdtem el komolyabban a tanítással foglalkozni, egy éven át a Napsugár Néptánc Egyesület 30 főből álló csoportjával dolgoztam, később a Mihail Eminescu Pedagógiai Líceumban, és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen is volt szerencsém tanítani.

Nyitott személyiség vagyok, szeretek tanítani, és jól érzem magam a gyerekek között. Célom, hogy olyan kapcsolatot alakítsak ki a gyerekekkel, amellyel megnyithatom a fantáziájukat, és segíthetem őket a határozott fellépés elsajátításában, az önbizalom növelésében, és a meghatározó pozitív élmények begyűjtésében. Óráimon mindent az adott csoport képességeinek, kvalitásának rendelek alá, és a foglalkozások menetét is ennek figyelembevételével építem fel. Fontosnak tartom, hogy az óráimról mindenki úgy térjen haza, hogy gazdagabb lett valamivel, amit később a magánélet vagy az iskolai feladatok során képes lesz kamatoztatni.

Hiszem, hogy minden gyerekben felfedezhető valamilyen kiemelkedő képesség, csak meg kell találni azt az egyet, amit szeret csinálni, és amiben magára talál. Ebben igyekszem a segítségükre lenni!

7-től 12 éves korosztályig várom azokat a gyerekeket, akik szeretnének játszani, akik szeretnének kicsit kibújni a bőrükből, és nem utolsó sorban, akik szeretik a színház és a dráma világát.

 

Rövid Szakmai Önéletrajz:

2012 - 2017 Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Színész Diploma

2012 2017 Marosvásárhelyi Tanárképző Intézet, Drámapedagógus Diploma

2007 – 2011 – Nemzeti Színház, színész

2002- 2007 Pesti Barnabás Gimnázium, Irodalom - Dráma profilú osztály

Nem mondhatom, hogy egész életemben színésznek készültem. Rengeteget voltam színház közelben, gyermekként a művészetek tudtak a leginkább lekötni. Szerettem verset tanulni és mondani, történeteket írni. Több sportot (kosárlabda, szinkronúszás, úszás, ritmikus gimnasztika) és hangszert (fuvola, zongora) volt szerencsém kipróbálni, de végül a drámajáték mellett tudtam igazán elkötelezni magam. A gimnáziumban és az egyetemen egyaránt szerencsésnek mondhattam magam, mert jó emberektől tanultam, és zseniális osztályok részese lehettem. Boldog vagyok, hogy végül abból szerezhettem a diplomáimat, és abban dolgozhatom, ami igazán érdekel, a színház, és a drámatanítás. Pedagógusaim hatására kezdtem érdeklődni a tanítás iránt, és ahogy az egyetemen lehetőségem lett jelentkezni erre a szakra, azt rögtön el is kezdtem. Általános iskolások és a gimnazisták között szereztem szakmai tapasztalatom nagy részét, ami hatással volt a későbbi pályámra. Most már büszkén mondom, hogy két diplomás felnőttként mindkét szakmám az életem része, és a legjobb döntést hoztam azzal, hogy gyerekekkel foglalkozom, emellett a másik szerelem, a színjátszás is szerves része az életemnek.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!