Mottóm: "Mindenki láthatatlan drágakövet rejt magában, akármilyennek született, s ezt csiszolni, formálni kell. (Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak)

Holló Orsolya vagyok, két nagyszerű gyermek édesanyja. Hivatásom tekintetében logopédus, Integrált Craniosacralis Biodinamika kezelő. A logopédiai munkám során gyakran tapasztaltam magamon, hogy egy-egy megoldhatatlannak látszó helyzetben mintha egy belső hang vezérelne, adna ötleteket. Sokszor abszurdnak tűnt, hogy mit is "kell" tennem, de olyan erős volt a késztetés, hogy engedelmeskedtem neki. Így történtek meg a csodák.
Ez az a JELENLÉT, ami igazán áthatja mind a logopédiai, mind a craniosacralis terápiás munkámat.
Nem beavatkozom a gyermekek rendszerébe, hanem hozzásegítem őket ahhoz, hogy felfedezzék önmagukat, a bennük rejlő lehetőségeket.

Szeretettel várom azokat a gyerekeket, akik beszédében bármilyen eltérést tapasztalható; például a gyermek később kezdett el mondatokban beszélni (lányok 2 éves kor után, fiúk 2,5 éves kor után), vagy egyes beszédhangokat nem ejt tisztán még 5 évesen sem, esetleg furcsa nyelvtani szerkezeteket használ mondataiban.

Figyelemfelhívó tünet lehet, ha a gyermek evés közben csámcsog, nyitott szájjal eszik és nyel, vagy nyelés közben a nyelve kicsúszik a fogsora közé. Napközben a száját többnyire nyitva tartja (evést-ivást, beszédet kivéve), és/vagy éjszakánként horkol, nyitott szájjal alszik, csikorgatja a fogát. Fogazatában rendellenesség tapasztalható, illetve már myofunkcionális trénert használ.

Ha a mindennapi hajtásban elveszítette a belső egyensúlyt, meggyengült az immunrendszere, kimerült az energiakészlete, vagy csak szeretné megajándékozni magát egy óra pihenéssel.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!