A homloklebeny-terápiát arra fejlesztették ki, hogy segítsen kialakítani-kibontani azon képességeket/készségeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy a gyermekek (és felnőttek) az iskolai feladatokban (az életben) megfelelően teljesítsenek. A homloklebeny terápia olyan strukturált gyakorlatokat tartalmaz, melyekkel jelentősen javíthatjuk agyunk teljesítőképességét, rendszerező képességét, sebességét.

Agyunk – testünk többi részéhez hasonlóan – olyan, hogy, ha nem foglalkozunk karbantartásával, akkor renyhévé, lustává, alacsony teljesítőképességűvé válik. A homloklebeny-terápia során megtanítjuk a gyermekeket arra, hogy figyelmüket egyszerre több dolgon is hatásosan rajtatartsák, vagy épp ellenkezőleg: a külső ingerek kizárásával egy dologra összpontosítsák. A program során a mozgást, a beszédet és a gondolkodást kötjük össze olyan gyakorlatokkal, amik homloklebenyünket intenzíven ingerlik és fejlesztik. A homloklebeny ugyanis agyunk azon része, ami – többek között – felelős a gondolkodásért, a tervezésért, a problémamegoldásért, a beszédért, az izomzat akaratlagos mozgatásáért, az érzelem és a személyiség bizonyos aspektusaiért, valamint a bejövő ingerek osztályozásáért.

A terápia hatására jelentősen javul a memória, a figyelem, a mozgás összerendezettsége, valamint fejlődik az egyensúly és a testi-lelki rugalmasság. A gondolkodási folyamat összetettsége megnő, fokozódik a kreativitás. Képesek leszünk gyorsabban, hatékonyabban változni és változtatni, igazodni a váratlan eseményekhez. Ez az idegrendszeri újrarendeződés segíthet abban, hogy a fent említett területek a lehető legharmonikusabban, optimálisan, nagy hatásfokkal működjenek, hozzásegítve az embert a könnyebb, energetikusabb, sikeresebb élethez.

A foglalkozás gyakorisága: heti egy, vagy két alkalom

A foglalkozás időtartama: 90 perc/alkalom

Létszám: max. 7 fő

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!