Szeretné, hogy gyermeke valóban érett legyen az iskolakezdésre? Szeretné, ha megfelelően fejlett képességekkel és erős alapokkal kezdené az első osztályt?

Az óvodáskorban elkezdett rendszeres iskola előkészítő foglalkozásokkal elkerülhetők a tanulási zavarok, amik ma Magyarországon minden ötödik gyermek életét megkeserítik! A tanulást meghatározó képességek az óvodás korban, ezen belül az 4-7 éves kor között fejlődnek a legintenzívebben, hiszen a gyermek idegrendszere ebben az időszakban a legszenzitívebb.

Iskola előkészítő foglalkozásaink alkalmával színes, változatos és egyénre szabott programmal fejlesztjük a gyerekeket annak érdekében, hogy zökkenőmentesen kezdhessék meg iskolai életüket. A fejlesztések játékos keretek között zajlanak, mégis komplexen fejlesztik az idegrendszert, felkészítve a gyermeket az iskolai elvárásokra.

A foglalkozások eredményeképpen javul a gyermek:

  • finom - és grafomotorikája, valamint szem-kéz koordinációja, így rajzolni kezd/szebben fog rajzolni;
  • mozgáskoordinációja, ezzel mozgása összerendezettebbé és harmonikusabbá válik;
  • térbeli- és időbeli tájékozódása, mely nagyban befolyásolja matematikai teljesítményét;
  • szókincse és kifejező képessége, így sikeresebbé válik a szóbeli feladatok megoldásában is;
  • szocializációja: idegrendszerileg rugalmasabbá válik, így könnyebbé válik a beilleszkedés, illetve az új helyzeteket is jobban kezeli majd.

A foglalkozás rendszeressége: heti egy alkalom

A foglalkozás időtartama: 60 perc/alkalom

Létszám: max. 6fő

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!