A kismama jóga egy kifejezetten kismamák számára kidolgozott módszer. A fizikai gyakorláson túl az anya és magzat közötti kapcsolatot, összhangot is erősíti, segíti a felkészülést a szülésre. A foglalkozásokon a jóga gyakorlásán van a hangsúly, a hatha jóga gyakorlatainak módosított változatait végezzük, de közben folyamatosan dolgozunk a testtudat fejlesztésén, az önmagunkra és babánkra való figyelésen. Sokféle technikát tanulunk, melyek mind segítenek az esetleges fizikai panaszok enyhítésében, megkönnyíthetik a beavatkozásoktól mentes, örömteli szülést, és az azt követő regenerálódást, hozzájárulnak a magzat idegrendszeri fejlődéséhez.

Kismama jógát bármely olyan 13. hetet betöltött várandós végezhet, akinek nincs orvosi ellenjavallata. Nem szükséges hozzá sem jógás, sem sportban szerzett tapasztalat.

Az órák felépítése: rövid ráhangolódás után bemelegítünk, majd jógagyakorlatokat (ászanák) végzünk, ezután gátizomtorna és szülés alatt alkalmazható légzőgyakorlatok következnek, végül relaxációval zárjuk az órát. A legfontosabb alapelv, hogy mindig csak azt és addig végezzen a kismama, ameddig az jólesik neki, semmit nem szabad erőltetni.

Érdemes kényelmes ruhát hozni, rétegesen öltözködni. Semmi egyéb eszköz nem szükséges; a jógaszőnyeget, plédet mi biztosítjuk.

A legelső óra előtt mindenkitől kérjük, hogy a bejelentkezése után számára elküldött adatlapot töltse ki, hogy tudjuk, van-e bármi olyan tényező, amihez igazítani kell a jógagyakorlatok összeállítását.

Foglalkozások időpontja: Kedd 10:00-11:30

Első alkalom: 2019. febr. 12., de a csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozások 5 fő jelentkezése esetén indulnak.

Helyszín: Wekerlei Fejlesztő Műhely (1192 Zoltán utca 26.)

A foglalkozásokat tartja: Salaczné Szilágyi Gabriella kismama jóga oktató, tanácsadó szakpszichológus

Sok szeretettel várjuk a kismamákat!

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!