A komplex mozgás - és képességfejlesztő foglalkozásainkra a 3-5 év közötti gyerekeket várjuk. Amivel készülünk: sok mozgásos játék; akadálypályák, kúszás, mászás, futás, ugrás és egyszerű szabályjátékok a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően. A szabálykövetés, a figyelem és a koncentrációfejlesztés, kudarctűrés fejlesztése és a problémamegoldó képesség fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk a csoportos órákon. Emellett szenzoros érzékenyítő, finommanipulációt fejlesztő játékok és önellátási tevékenységek gyakorlása is részei a foglalkozásnak (pl.: zipzározás, gombolás, gyümölcs megpucolása, csomagolás kibontása, fűzés, gyurmázás, ujjak differenciálása stb).

Ebben az életkorban a gyermekek lételeme a mozgás, azonban előfordulhat egyensúlyprobléma, összerendezetlenség, izomtónus zavar, figyelmi- és koncentrációs nehézségek is. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a komplex mozgás –és képességfejlesztő foglalkozás. Várjuk azokat a gyerekeket, akik

  • szeretnek mozogni, és szeretnének még ügyesebbek lenni;
  • nem szeretnek mozogni („lusta gyerek”), de a szülő fontosnak tartja a gyermek rendszeres mozgását;
  • mozgásuk rendezetlen;
  • bizonytalanul állnak, járnak és/vagy futnak;
  • nem szeretnek mászókázni, magasra mászni, vagy futóbiciklizni;
  • feszes vagy hipotón izomtónussal rendelkeznek;
  • lassan fejlődnek, vagy éppen túl gyorsan lépnek át egyik mozgásfejlődési szakaszból a másikba, esetleg kihagynak fejlődési szakaszokat (pl.: forgás, kúszás, mászás);
  • helytelenül kúsznak és/vagy másznak;
  • indokolatlanul sokszor elesnek;
  • figyelmük csapongó, nem lehet hosszabb ideig egy tevékenységgel lekötni Őket.

A csoporthoz való csatlakozást általános mozgásvizsgálat előzi meg, melyet előre egyeztetett időpontban végzünk.

A foglalkozás gyakorisága: heti egy, vagy két alkalom (a vizsgálat eredményétől függően)

A foglalkozás időtartama: 50 perc/alkalom + 10’ konzultáció

Létszám: max. 6 fő

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!