Az alapozó terápia mozgásanyagára épülő játékos torna, mely eredményesen befolyásolja a gyermek idegrendszerének érési folyamatát. A fejlesztő gyermektorna mozgásanyaga – a mozgásmintákon keresztül – segítséget ad az ügyesség fejlődéséhez és a tanulási alapok megteremtéséhez.

A játékos mozgásfejlesztő foglakozáson, a koordináció alappillérének számító, nagymozgás, rugalmasság és egyensúly, hármas egység mellett, a testtudat, a ritmusérzék, és a szem-kéz koordináció fejlesztése a cél, melyet rengeteg, érdekes tornaszer felhasználásával teszünk még izgalmasabbá. A foglalkozások során megtanulják a gyerekek a siker és kudarc élmények feldolgozását. Ennek során fejlődik értelmük és érzelmi világuk is. A mozgásfejlesztő foglalkozásokon való részvétel segít csökkenteni a későbbi tanulási problémák kialakulását.

Kiknek javasoljuk? Melyek a figyelemfelhívó tünetek?

  • felgyorsult, vagy éppen megkésett mozgásfejlődés;
  • fennmaradó csecsemőkori reflexek;
  • koordinálatlan mozgás, motoros ügyetlenség;
  • beszédhiba, megkésett beszédfejlődés („háromévesen is csak halandzsázott”);
  • egyszerre csak egyetlen utasítást tud megjegyezni;
  • nem alakult ki stabilan a domináns kéz („mindkét kezét egyformán használja”);
  • a hasonló dolgok összetévesztése;
  • finommotorikus ügyetlenség (apró kéz-mozdulatok ügyetlenek);
  • a téri tájékozódás zavara, figyelemzavar;
  • irányzavar (ha valamit sorba kell rakni, fordítva teszi).

Ha a felsoroltak közül valamelyik illik gyermekére, akkor valószínűleg erre a típusú fejlesztésre van szüksége.

A mozgásfejlesztő foglalkozásokat 3-5 éves kor közötti gyermekek részére, a szülő jelenléte nélkül, korosztályi bontásban szervezzük egyéni, vagy csoportos formában.

A csoporthoz való csatlakozás előtt szintfelmérésre van szükség, melyet előre egyeztetett időpontban végzünk.

A foglalkozás gyakorisága: heti egy, vagy két alkalom

A foglalkozás időtartama: 60 perc/alkalom

Létszám: mini csoport (max. 4 fő), normál csoport (max. 8 fő)

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!