A kúszó-mászó csoportba azokat a babákat várjuk, akik már birtokukba veszik a szőnyeget. A foglalkozás során a baba és a mama együtt tornáznak és énekelnek, valamint egyre több eszközt próbálnak ki. A kúszás és mászás során a gyermekek számára kitárul a világ, új tapasztalatokra tesznek szert. A kúszás (has a talajon, „kommandós” kúszás) és mászás (négykézláb helyzetben járás a tenyéren és térdeken) során erősödnek a gyermek izmai, fejlődik a két agyfélteke összehangolt működése, ezáltal fejlődik az idegrendszer is.
Melyek azok a rizikótényezők, melyek estén javasolt a csoportban való részvétel?

  • koraszülött babák;
  • kis súllyal született babák;
  • ikerterhességből született babák;
  • komplikáció a szülés során (elhúzódó szülés, oxigénhiányos állapot stb.);
  • megkésett/felgyorsult mozgásfejlődés;
  • nem akar kúszni, és/vagy mászni;
  • kúszása és/vagy mászása nem keresztezett.

A foglalkozáson a gyermekek a szülőkkel együtt vesznek részt, így az anya/apa is elsajátítja azokat a feladatokat, amiket otthon is érdemes gyakorolni.
A csoporthoz való csatlakozást csecsemőkori vizsgálat előzi meg, melyet előre egyeztetett időpontban végzünk.

A foglalkozás gyakorisága: heti egy, vagy két alkalom (a vizsgálat eredményétől függően)
A foglalkozás időtartama: 50 perc/alkalom
Létszám: max. 8 fő

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!