„Mese-torna”

A mozgásfejlesztő és beszédindító komplex foglalkozásra, azokat a két-három éves kor közötti gyermekeket várjuk, akiknek mozgás és/vagy beszédfejlődésük nem megfelelően érett. Az előzetes képességfelmérés alkalmával kiderítjük, hogy mi okozhatja a késést és ennek alapján, egyéni célok mentén állítjuk össze a fejlesztő foglalkozást. Fontos tudni, hogy a mozgás és a beszéd fejlődése szorosan összefügg: az egyensúlyi rendszer fejlődésének hatására a beszéd is beindul!

A „Mese-torna” foglalkozást két, magasan képzett szakember tartja: egy konduktor, aki a gyermekek mozgásfejlesztéséért felel, valamint vele együttműködve egy gyógypedagógus-logopédus dolgozik a gyerekekkel, aki a beszédindításban vállal szerepet. Kettőjük közös munkája a sikeres fejlődés kulcsa.

A foglalkozásokat mindig mozgásfejlesztéssel kezdjük, hiszen ekkor a legpihentebbek és legterhelhetőbbek a gyerekek. Sokat kúszunk és mászunk, padon egyensúlyozunk, forgunk, akadálypályákat építünk, futunk, fogócskázunk, ezáltal ügyesedik mozgásunk. Nagyjából 20-25’-et követően, uzsonnázás keretében gyakoroljuk a kanállal való evést (pl: joghurt evés), a pohárból való ivást, a hámozást (pl: babán), illetve akinél szükséges, a szobatisztaságra nevelés is kiemelt szerepet kap! A játékos beszédindítás blokkban bábokkal, játékokkal és mesékkel, valamint mondókákkal, dalokkal és zenével segítjük a beszéd beindulását, a foglalkozás végén pedig a szülőkkel való konzultáció során segítséget és ötleteket adunk az otthoni gyakorlása és játékra is, mely a gyermek fejlődését segíti.

A csoporthoz való csatlakozáshoz előzetes vizsgálat szükséges!

A foglalkozás gyakorisága: heti egy alkalom

A foglalkozás időtartama: 75’ + 15’ konzultáció/alkalom

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!