Somogyi Ágota (Ágó) vagyok, gyógypedagógus tanulásban akadályozottak pedagógiája és pszichopedagógia szakirányokon.

Középiskolában olasz kéttannyelvű gimnáziumba jártam, így az angol mellett olaszul is jól beszélek. A gimnáziumi éveim alatt elvégeztem a Profil Tréning által támogatott, 30 órás pozitív pszichológiára épülő, kamaszoknak szóló mentális tréninget, amivel diákmentorrá váltam. 2017-ben kezdtem a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar képzését, melyet 2021 nyarán fejeztem be. A képzés alatt lehetőségem volt a Hallgatói Önkormányzatnak is dolgozni, így belelátva kicsit ennek a területnek a működésébe is.

2020 őszén végeztem az AZZ Zenesuli Gyermekek zenei fejlesztése, zongoratanítás, szolfézs tanítás elnevezésű képzését, ahol alternatív pedagógiai módszerekkel tanítottunk zenére gyermekeket.

2021 tavaszán elvégeztem a Dyscalculine által szervezett Dyscalculine program, a diszkalkulia korszerű terápiája című továbbképzést, ahol matematikai képességekről és azok fejlesztéséről tanultunk.

Jelenleg több mint egy éve dolgozom a Kispesti Móra EGYMI-ben utazó gyógypedagógusként, ahol sajátos nevelési igényű óvódás és iskolás gyermekeknek tartok komplex gyógypedagógiai foglalkozásokat egyéni és kiscsoportos formában. A foglalkozások mindig egyénre szabottak, ahol vizsgálatot követően állapítom meg a gyermekek képességprofilját és a területeket, ahol segíteni tudok nekik.

Nem szeretem a klasszikus, a „tanár magyaráz, a diák figyel” órákat, így mindig igyekszem játékos, érdekes órákat tartani, ahol a gyermekek biztonságban érezhetik magukat. Nagy hangsúlyt fektetek rá, hogy a gyermekek dönthessenek, legyen mindig választási lehetőségük és ne kényszernek éljék meg a foglalkozásokat. Számomra a legnagyobb boldogság az, ha a gyermekek tudnak úgy fejlődni a foglalkozásoktól, hogy közben jól érzik magukat és egyenrangú félként vannak kezelve.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!