Gondolkodj, mozogj és tanulj gyorsan!

A program korosztálytól, képességektől függetlenül fejleszti a szellemi és fizikai fittséget, ezáltal pedig javítja a teljesítményt. Segítséget nyújt az olvasási, írási, számolási és logikai készségek kialakításában, valamint a problémamegoldásban.

Kezeink váltott használata javítja az agy féltekéinek folyamatos kapcsolatát, a középvonal keresztezésével pedig új kapcsolatok alakulnak ki az agysejtek között. A program hatására javul az agyműködés és a figyelemtartás, javul a teljesítmény az iskolában, a zene- és nyelvtanulásban, de minden más tevékenységben is.

A Sport Poha-Rak (más elnevezéssel: Speed Stacks) olyan mozgásos tevékenység, amely a gyors mozgást és a gyors gondolkodást kapcsolja össze, ezáltal fejleszti a gyorsasági koordinációs képességet. Segíti a szem-kéz koordináció és a finommotorika fejlődését, hatékonyan fejleszti a szem-kéz összerendezett, célszerű, együttes mozgását (Murray és munkatársai, 2004; Hart és munkatársai, 2006).

A sport Poha-Rak programot – fenti eredményei miatt – már a legkisebbek foglalkozásaiba is beépítjük. Az iskolás gyermekeknél már sokkal összetettebb, bonyolultabb feladatokkal is segítjük a jobb- és bal agyfélteke aktivizálását, valamint az ideg- és mozgatórendszer-kapcsolat hatékonyságának növelését.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!