Székely Luca Orsolya vagyok, konduktor, alapozó terápiás fejlesztő, csecsemő- és gyermekmasszázs oktató.

2017-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Pető András Karán, óvodapedagógus specializációval, így teljesült gyerekkori álmom, hogy az embereket és legfőképp a gyermekeket segíthessem, fejleszthessem, pozitív élményekkel gazdagíthassam. Tanulmányaim 4 éve alatt széleskörű gyakorlati tapasztalatot szereztem a Pető Intézet Óvodájában, ahol Cerebrális Parézissel élő óvodáskorú gyermekek fejlesztésébe kapcsolódtam be fejlesztő foglalkozások megtartása révén. Mindemellett önkéntes alapon segítettem a Pető Intézet Óvodájában nevelkedő gyermekek közül néhányat családi környezetben, konduktív fejlesztői foglalkozásokkal, vagy kirándulásokon való segítségnyújtással.

2017-ben elvégeztem a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület csecsemőmasszázs oktatói, majd pedig a fejlődő gyermekmasszázs oktatói képzését, 2018-ban pedig az Alapozó Terápiák Alapítvány keretében, alapozó terápiás fejlesztő képesítést szereztem. Ez a képzés új utakat nyitott meg előttem, így már a Cerebrális Parézissel élő gyermekek mellett a kissé iskolaéretlen, diszgráfiás, diszlexiás, diszkalkúliás gyermekek fejlesztésével is foglalkozhatok.

Rövid szakmai önéletrajz

2018. Alapozó Terápiák Alapítvány – Alapozó Terápiás Fejlesztő – 120 órás akkreditált továbbképzés

2017. Magyar Gyermekmasszázs Egyesület - Nemzetközi Okleveles Növekvő Gyermek Masszázs oktató

2017. Magyar Gyermekmasszázs Egyesület – Nemzetközi Okleveles Csecsemőmasszázs oktató

2017. SE Pető András Kar – Konduktor – óvodapedagógus specializáció

Célom, hogy a gyermekeket és szüleiket biztonságos, támogató, elfogadó légkörben, egymásra odafigyelve, motiváljam a nehézségek leküzdése közben. Az első lépések a legnehezebbek, de ezeken együtt túllendülve találjuk meg a megfelelő utat az akadályok feloldására.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!