Szöllősi Tünde vagyok, tanító, három gyermek édesanyja. A főiskola elvégzése óta (a GYES-es évek kivételével) tanítóként dolgozom.

25 éve vagyok jelenlegi munkahelyemen, a kispesti Karácsony Sándor Rózsatéri Református Iskolában. Munkaközösségvezetői és osztályfőnöki teendőim mellett többször is voltam tanítóképzős hallgatók gyakorlatvezetője.

Rövid szakmai önéletrajz:

2018. GMP Beszédpercepciós diagnosztika (Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete, 30 órás akkreditált tanfolyam)

2017. Sindelar-Zsoldos program 1 (ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, 30 órás akkreditált tanfolyam)

2013-2015. NILD Tanulás Terápia-technikák és módszerek a tanulási problémákkal küzdő tanulók oktatásához (160 órás akkreditált pedagógus továbbképzés)

2011. Továbbképzés a Hónapról hónapra Meixner-módszerű 2. osztályos anyanyelvi tankönyvcsalád alkalmazására (AIÓ Tk. Kiadó, 30 órás akkreditált képzés)

2009. Mindenki iskolája-az együttnevelés gyakorlata és elméleti háttere (Progress Consult, 50 órás képzés)

2001-2003. Útjelző a matematika tanításához 1-2. osztályban (Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, 2x30 órás akkreditált képzés)

2002. A matematika tanulás zavara (diszkalkulia) (Logopédiai Kiadó, 30 órás akkreditált képzés)

2001. Új matematika tanterve, valamint a Hajdu taneszközcsalád használatára felkészítő módszertani akkreditált képzés, 30 óra

1992. Diszlexia-prevenciós olvasástanítási módszer tanfolyama (30 órás, akkreditált képzés)

1991-1992. Kecskeméti Tanítóképző Főiskola, Óvodapedagógus képzés

1988-1991. Kecskeméti Tanítóképző Főiskola, Tanító szak / vizuális nevelés szakkollégium

1984-1988. Tiszaföldvár, Hajnóczy József Gimnázium és Óvónői Szakközépiskola, Óvónő, gyermekfelügyelő

Óvodapedagógusi és tanítói végzettségemből adódóan, mindig kiemelten fontosnak tartottam az óvoda-iskola közötti átmenet minél zökkenőmentesebbé tételét. A pozitív megerősítést, biztatást, a közvetlen tapasztalatok, élmények útján szerzett ismeretek elsajátításának lehetőségét tartom a legfőbb motiváló erőnek.

Pályám kezdete óta elkötelezett híve vagyok Meixner Ildikó diszlexia prevenciós olvasás-írás tanítási módszerének. Alapvetően törekszem a hagyományos és a korszerű-alternatív pedagógiai módszereket és eszközöket ötvözni, változatosan alkalmazni.

Legfőbb célom, hogy a rám bízott gyerekek szeressenek iskolába, közösségbe járni, hogy a tanulás örömteli tevékenység legyen számukra és mindenki képességei szerint a lehető legtöbbet hozhassa ki magából.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!