Amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el. (Luis Mercier)

A 2019/2020-as tanévben első osztályt kezdő gyermekek számára tanulócsoportot indítunk a Wekerletelepen.

A tanulócsoportba járó gyerekek jogilag magántanulók. Ez azt jelenti, hogy be kell ugyan iratkozni az általános iskolába, de a szülő kérésére a gyermek nem iskolába járással, hanem magántanulóként tesz eleget a tankötelezettségnek. Félévkor és év végén az „anyaiskola” számon kéri a diákok tudását és ők adnak bizonyítványt is.

Amit kínálunk:

  • családias, kis létszámú (max. 12 fő), biztonságot nyújtó, szeretetteljes, nyugodt környezet
  • egyéni bánásmód, egyéni haladási tempó biztosítása
  • élményalapú, szabad tanulási forma, nincsenek kötött 45 perces órák (a gyerekek igénye, teherbíró képessége szerinti óraszervezés)
  • folyamatos, projektmunkához kapcsolódó alkotói tevékenység
  • mindennapos testnevelésbe beépített, mozgásos-érzékszervi, idegrendszert fejlesztő Alapozó terápia (heti 5×45’)
  • Meixner módszer : diszlexia prevenciós olvasás és írástanítás
  • tapasztalt, nagy gyakorlattal rendelkező pedagógusok vezetésével, a Nemzeti alaptanterv (NAT) szerinti haladás, ami biztosítja a vizsgákra való felkészülést
  • időszakos, tananyaghoz kapcsolódó kirándulások, színházlátogatás

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!