A konduktív pedagógiai felmérést a 3-12 év közötti központi-, vagy egyéb idegrendszeri sérült gyermekeknek ajánljuk.

A felmérést konduktor szakember végzi. A felmérésre, kérjük, hozzák magukkal a gyermek szakorvosi papírjait (ortopédiai vélemény, EEG, fejlődés neurológiai vélemény, neurológiai vélemény stb.), az előzőleg kitöltött Anamnézis lapot és a születési zárójelentést!

A konduktív pedagógiai-felmérésre a gyermek kényelmes ruhában érkezzék (pl.: rövidnadrág, póló)! Kérem, hozzák magukkal a gyermek segédeszközeit is pl.: ortopéd cipő, kiscsizma, könyöksín, térdsín stb!

A felmérést az alábbi szempontok alapján végezzük:

  • spontán (háton fekvő, hason fekvő, ülő, álló, járó) helyzet;
  • izomtónus, testtartás;
  • nagymozgások: gurulás, kúszás, mászás, felülés, ülés, felállás, állás, járás (segédeszköz nélkül és segédeszközzel);
  • finommanipulációs készség;
  • kommunikációs képesség;
  • érzékelés, észlelés;
  • figyelem, koncentráció, gondolkodás;
  • koordinációs képességek.

A felmérés alapján, valamint a szülők kikérdezése és a szakorvosi vélemények alapján alakítjuk ki a gyermek egyéni fejlesztési tervét.

A felmérés időtartama kb. 60 perc.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!