Azt a gyermeket nevezzük „megkésett beszédfejlődésű”-nek, aki kétévesen még nincs birtokában 50 elemű aktív szókincsnek (nem mond és használ még legalább 50 szót), és/vagy nem kezdett még többelemű kombinációkat használni. Tehát, ha a két és fél éves kort betöltötte és nem beszél, vagy nem az életkorának megfelelő szinten beszél.

A megkésett beszédfejlődés terápiája egyénileg történik, az ajánlott heti óraszám: két óra (2 x 30-45 perc, a gyermektől függően). A megkésett beszédfejlődés logopédiai terápiáját javasolt kiegészíteni mozgásfejlesztéssel, hiszen az idegrendszeri érés alapját ez adja.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!