A gyermek-és szülőkonzultációk célja a probléma feltárása és a klinikai figyelmet nem igénylő elakadások feloldása a szülőkkel való együttműködésben. Az alábbi állapotok esetén érdemes megfontolni a pszichológiai konzultációt:

  • aggasztó viselkedési minták (pl. hiszti kezelése, testvérféltékenység, evés-alvás körüli  nehézségek, stb.)
  • társas kapcsolatokat érintő nehézségek (pl. visszahúzódó, félénk viselkedés, társas helyzetekben való szorongás; túlzott igény a társas kapcsolódásra, stb.)
  • iskolában/otthon megjelenő agresszív viselkedés
  • serdülőkori elakadások
  • fejlődési krízisek vagy akcidentális krízisek (pl. iskolaváltás, családtag halála) okozta hirtelen változások a gyermek viselkedésében
  • hosszú ideje fennálló testi panaszok, amiknek a hátterében nem sikerült fiziológiás okokat feltárni

Amennyiben a tünetek súlyos klinikai zavarra utalnak, a gyermek terápiáját klinikai szakpszichológusnak vagy gyermekpszichiáternek kell végeznie. Ennek felismerésében, illetve a megfelelő szakmai egységhez való eljutásban tudunk segíteni.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!