Deák Gabriella logopédus – gyógypedagógus vagyok, egy kisgyermekem van.

Pályám során súlyos beszédfogyatékos gyermekek logopédiai osztálya mellett, illetve diszlexiások napköziében dolgoztam hosszú időn át. Munkaközösség vezetést is vállaltam, tíz évig voltam logopédia szakos hallgatók gyakorlatvezető tanára. Közben dadogó gyerekekkel is elkezdtem foglalkozni a komplex művészeti terápiás módszerrel. Óvodákban dolgozom hosszú ideje, ahol a megkésett beszédfejlődést és a nyelvi elmaradást már kis korban elkezdhetem fejleszteni. Foglalkozom beszédészlelés és beszédmegértés fejlesztésével, diszlexia prevencióval, artikulációjavítással, nyelvlökéses nyeléssel, diszkalkulia prevencióval.

Gyermekekkel való foglalkozás számomra mindig feltöltődés, rácsodálkozás a valóság gyermeki megközelítésére. Öröm, ha látom a fejlesztések eredményét, amihez egy szakember kevés, csak a családi háttér támogatásával, sok estben más szakemberek segítségével, vagyis összefogással sikeres.

A következő idézet mindig vezérlőelv számomra:

„Három olyan dolog van, amelyet mindig eltanulhat a felnőtt a gyerektől: hogy kell ok nélkül örülni, hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba belemerülni, és hogy kell kíméletlenül kiharcolni magának azt, amit ő akar.” (Paulo Coelho)

 

Szakmai önéletrajz:

1993. BGGYTF oligofrénpedagógia-logopédia szakos gyógypedagógiai tanár

1995. Speciális diszkalkulia tanfolyam

1998. A játék és a gyermeki személyiség fejlődése

1998. Dr. Gósy Mária: Beszédpercepciós diagnosztika és terápia

1999. Logopédiai diagnosztika

2004. ELTE speciális pedagógiai szakos tanár és szakpedagógus

2007. Autogén tréning sajátélmény

2009. BME Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga

2010. Komplex művészeti terápia

2010. Autizmussal élő gyermekek, tanulók inkluzív nevelésének, oktatásának alpjai

2011. Mozgásterápia a tanulási nehézségek megelőzésére és oldására

 

 

 

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!