A dramatikus játékok nevelési célja az egész személyiség harmonikus és differenciált fejlesztése. Hatékony segítséget nyújt a kommunikációs készségek, képességek kibontakoztatásának terén. A gyerekek bátrabbak, közvetlenebbek, nyitottabbak, elfogadóbbak lesznek általuk. Erősödik önbizalmuk, intelligensebbek, fogékonyabbak lesznek, kíváncsiak a körülöttük élő emberekre.

A drámajáték segít a gyerekeknek kialakítani saját gondolkodásmódjukat, értékrendszerüket és megtapasztalják milyen sok megoldás létezhet egy adott helyzetre?! A drámapedagógiai módszer segítségével a gyermekek önkifejezése, gondolkodáskészsége, kooperatív készsége fejlődik, melynek hatására az iskolai életben is könnyebben megállják helyüket.

Foglalkozásainkon kiemelt célunk a gyerekek személyiségfejlesztése, melyet improvizációs és csoportos feladatok segítségével érünk el. Az órákba beszédfejlesztő gyakorlatokat építünk be, melyek segítik a szép beszéd elsajátítását. Az improvizációs feladatok a fantáziát, a memóriát, és a koncentrációs képességet trenírozzák (asszociációs játékok, tárgyak nem rendeltetésszerű használata).

A módszer nem csak színház és dráma iránt fogékony gyermekeknek válhat hasznára, hiszen a drámajáték sokat segít a gyermekeknek abban, hogy társaikkal sikeresen tudjanak közösségben együtt dolgozni, mely később az iskolai beválásban is segítségükre lesz.

Drámajáték foglalkozásainkat korosztályi bontásban végezzük, ahová 6 éves kortól várjuk a gyerekeket!

Foglalkozás rendszeressége: heti 1×

Foglalkozás időtartama: 90’/alkalom

Létszám: 10-12fő

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!