A gyermek születésekor, egy életen át tartó tanulási folyamat veszi kezdetét, mely során jártasságokat és készségeket sajátít el. Ahhoz, hogy az iskolában is könnyen vegye az akadályokat, fontos, hogy tanulási képességei fejlettek legyenek. Az, hogy a gyermek milyen szinten képes ismereteket elsajátítani, függ az öröklött adottságaitól, központi idegrendszerének és egyéb szerveinek működésétől, valamint az őt körülvevő családi és iskolai környezettől. Ha az említett területek bármelyikén hiány mutatkozik, akkor teljesítményzavarok alakulhatnak ki.

Annak érdekében, hogy a tanulás folyamata zökkenőmentes legyen, érdemes a tanuláshoz szükséges készségekre koncentrálni. Az „Iskolás lettem” tanfolyamunkon játékos formában nyújtunk erre lehetőséget, az 1. vagy 2. osztályba járó gyermekeknek.

A foglalkozások alatt célunk, hogy a tanulók a feladatok segítségével fenntartsák érdeklődésüket, figyelmüket és munkakedvüket. A tanulók figyelmét, saját képességeikhez és tudásukhoz alkalmazkodó feladatokkal őrizzük meg. A foglalkozás alatt biztosítjuk a játékosságot, hiszen célunk, hogy szeressenek, akarjanak és tudjanak jókedvűen tanulni, illetve képesek legyenek az önálló ismeretszerzésre.

A tanfolyam során felmerülő kérdésekre, nehézségekre egyéni konzultáció során adunk választ, valamint ötleteket az otthoni gyakorlásra, közös játékra is.

A foglalkozás felépítése:

  1. motiváció, ráhangolódás: a témakörhöz kapcsolódó érdekes, a gyermek gondolkodásához közel álló, bevezető jellegű feladat/játék, amely felkelti a tanulók érdeklődését
  2. fő rész: alapkészségek fejlesztése: olvasási-, írási- és számolási készségek fejlesztése
  3. játékos mozgásfejlesztés – nagymozgás, finommotorika, grafomotorika fejlesztése
  4. befejező rész - fejlesztő játékok

Amit hozni kell: tolltartó (toll, grafit ceruza, színes ceruzák, radír, hegyező), A/4-es gumis dosszié

A foglalkozás gyakorisága: heti egy alkalom

A foglalkozás időtartama:

kiscsoport (max. 6 fő): 60 perc/alkalom

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!