Kissné Nagy Éva vagyok, testnevelő - gyógytestnevelő, úszásoktató, mozgásfejlesztő terapeuta. Házas és egy kisfiú édesanyja.

Az egyetemet elvégezve gyógytestnevelőként és úszásoktatóként dolgoztam. Ekkor kezdett el foglalkoztatni, hogy miért van olyan nagy eltérés a gyerekek mozgásfejlődésében?! Főként az úszásoktatáskor volt ez szembetűnő számomra, hogy a vízben még nehezebben ment a technikák megtanítása azoknak a gyerekeknek, akiknek a szárazföldön is problémát jelentett például egy váltott karkörzés. Kerestem a válaszokat magamnak és persze a szülőknek is. Ekkor hozott össze újra a sors Rékával, akivel az egyetemen csoporttársak voltunk. Elkezdett érdekelni az alapozó terápia, elvégeztem a tanfolyamot és 2012 óta a Wekerlei Fejlesztő-műhely mozgásfejlesztő terapeutájaként dolgozom. Hihetetlen, hogy a mozgással milyen hatékonyan lehet segíteni a gyerekeknek, ezáltal az egész családnak. Új értelmet nyert számomra az oktatás, és a nevelés!

Rövid szakmai önéletrajz

2015 Alapozó Terápiák Alapítvány- Homloklebeny fejlesztése terapeuta ráképzés- 18 órás

2014 Testnevelési Egyetem- Az integráció, inklúzió, minőségi gyógytestnevelés című országos továbbképzés - 5órás

2013 Alapozó Terápiák Alapítvány- Terapeuta-képző tanfolyam- 50 órás ráképzés

2013 INPP- „Az INPP módszer óvodai alkalmazásának megismertetése”-16 órás képzés

2013 Autizmus Alapítvány - Nemkívánatos viselkedések befolyásolásának lehetőségei, technikái-autizmus spektrum zavarok terápiája, pedagógiája-6 órás képzés

2012 Alapozó Terápiák Alapítvány – Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos-érzékszervi fejlesztésére-120 órás akkreditált továbbképzés

2009-2010 Pécsi Tudományegyetem, Sportkommunikátor szak

2003-2008 Semmelweis Egyetem, Testnevelő- Gyógytestnevelő szak

2006 Semmelweis Egyetem, Vízi-torna

2006 Kalovits-program, Babaúszás-foglalkozás vezető (2006)

2003-2006 Semmelweis Egyetem, Sportedző-Úszás

A mozgás szeretete és még inkább a víz szeretete már a gyerekkoromat is meghatározta. Kisiskolás korom óta versenyszerűen úsztam és mellette középtávon futottam is. Mindkét sportágban jó helyezéseket értem el megyei és országos szinten is. Az egyetemen megismerkedtem a vadvízi evezéssel, amelyben csapatban, nemzetközi versenyeken dobogós helyezéseket értünk el.

Célom, hogy a gyerekekkel megszerettessem a mozgást, motiváljam őket, hogy magabiztosabbak legyenek. Jelenleg Alapozó fejlesztő és terápiás, valamint homloklebeny csoportjaim vannak. Óriási feladat és kihívás felépíteni az órákat és a gyerekekre szabni a feladatokat, figyelve az egyéni fejlődési ütemükre is. De nincs is annál nagyobb boldogság, mikor szinte hallom a gyerekek „agykerekeit”, ahogy kattognak egy-egy feladat közben, majd a sok odafigyelés és erőfeszítés után látni a boldogságot és büszkeséget az arcukon, amikor sikerül a feladatot pontosan végrehajtaniuk.

Igyekszem elérni, hogy megtanulják értékelni a saját maguk által elvégzett munkát, így hozzásegítve őket ahhoz, hogy az élet más területein is jól teljesítsenek.

Wekerlei Fejlesztő-műhely

A Wekerlei Fejlesztő-műhely már több mint 10 éve várja azokat a gyerekeket, akik mozgásukban, beszédfejlődésükben elmaradtak, vagy tanulási (dyslexia, dysgráfia, dyskalkúlia), magatartásbeli zavarral (figyelemzavar, hyperaktivitás, ADHD) küzdenek, esetleg kiemelkedő képességeik miatt tehetséggondozásban részesülnek.

Nálunk minden család megtalálja a számára leginkább testhezálló foglalkozást, legyen az korai fejlesztés, játék, terápia, iskola előkészítés, pszichés fejlesztés, vagy tehetséggondozás. Szakképzett és elhivatott szakembereink segítenek megteremteni gyermekének az optimális fejlődéshez szükséges feltételeket, hogy a mindenki által várt pozitív változás minél látványosabb lehessen.

Vizsgálatok

Ha bizonytalan abban, hogy gyermeke elég jól fejlődik-e, készséggel elvégezzük a szükséges vizsgálatokat és tanácsot adunk a továbbiakra vonatkozóan.

A vizsgálat előtt kitöltendő anamnézis lapok a következő oldalről tölthetők le:

Anamnézis lapok gyermek fejlődési felméréshez

Ossza meg másokkal is!